Oct 12, 2011

UNDERBAR ÄPPELPAJ TILL FRUKOST

Ingredienser:
•4 små äpplen
•¾ tsk malen kanel
•¼ - ½ dl strösocker
•1 msk potatismjöl

Smuldeg:

•75 g smör eller margarin

•1 ¾ dl vetemjöl

•½ dl strösocker

•1 ½ tsk vaniljsocker

•1 ¼ dl kokosflingor


Utrustning du behöver:

•1 st ugnsform
•elvisp
Gör så här: 
Börja med smuldegen. Ta fram smöret och låt ligga en stund så det blir mjukt. Skär det i mindre bitar om du gör smuldegen för hand utan elvisp. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor. Tillsätt sedan smöret och finfördela det med fingertopparna till en grynig massa eller kör med elvisp till en smulig deg.Skala äpplen och skär dem i småbitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, kanel och socker. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 200°C. Låt svalna en stund före servering. Servera gärna med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

No comments:

Post a Comment