Oct 23, 2012

TIONDE PUBLICERINGEN



Idag publiceras min tionde modekrönika för Kungälvsposten.

Burgundytoner och leopardmönstrat

Det svenska vädret har starka skiftningar och på 1.5 månads tid har vi bytt en pastellskimrande  sensommarklänning mot regnjackan med höstens murrigare färgflora. Kvar av sommaren finns endast vackra tankeskärvor av varm sol, vit sand och kall rosè. Nu ser vi fram emot varma brasor, cappuccino av arabicabönor och regnkvällar i BIO-salongen. Oktober är här.

Självklart vill vi matcha garderoben därefter, och klä oss i mer höstlika plagg med bastoner som går hand i hand med vädret. I denna modekrönika vill jag välkomna den stilsäkra mode/foto bloggaren Julia Ivarsson (Från Kode), som gästskriver om höstens trendflora. Hennes välbesökta blogg Kind of Julia, riktigt sjuder av mode och vackra fotografier i en härlig nutidscocktail.

"De trender jag har sett för hösten 2012 är vippiga kjolar, helsvarta outfits med mixade material. När det kommer till färger har jag sett mycket vinrött, lila, mörkblått, svart och mörkare turkost. Accesoarerna är enkla och stilrena i silver eller rosèguld. Större statement halsband till enkel topp är också i ropet" säger Julia Ivarsson.
Personligen tror jag att hösten 2012 kommer bli den höst då vi tog fasta på på mönster från den afrikanska savannen i form av leopardprints, tigerränder och kattdekor. I snygg och modern tappning förstås. Pälsen på det exotiska kattdjuret är troligen det mest uppseendeväckande mönstret från djurriket. På 1950-talet var det senast inne med denna sällsamma design, och prydde som regel oftast Hollywoodstjärnorna för att understryka deras sensualitet. Under senare år har det mer förknippats med kvinnor som är äldre. Nu har alltså denna kattdekor blivit modern igen, och detta ser vi inte minst på klädutbudet på H&M, Lindex och Zara, som har klädgalgarna fulla av plagg med riviga ränder och mörka kattfläckar.

Månadens plagg: Vipkjolen

Månadens trend: Leopardmönstrat

Att googla: Modebloggaren Julia Ivarsson (www.kindofjulia.se)



No comments:

Post a Comment