Dec 27, 2011

ANDRA PUBLICERINGEN


Här är min andra krönika, den första hittar ni här:

Tänk att julen nu är över, och att nyårsafton nalkas redan på lördag! December bjuder ofta på fler kalastillfällen än andra månader, och festliga nyårsafton toppar hela månaden, bokstavligt talat med dunder och raketer.

Ska du som jag på nyårsfest till helgen, är det hög tid att titta på kläder redan idag. Nyårsafton är en kväll då man kan tillåta sig att ta ut modesvängarna lite extra, och som den största stilikonen genom tiderna (Coco Chanel) sa: ”Börja med klänningen, inte med detaljerna”. En smart investering, och om du inte vill ha en färgglad klänning, är det helt rätt att satsa på den lilla svarta, eller som den också kallas, LBD (little black dress). Lägg då gärna till en signaturfärg i dina asseccoarer, såsom ärtgrönt, plommonviolett eller chockrosa. För den lite mer vågade är klänning eller kjol med slits något som ligger i tiden, och detta syns tydligt både i butikerna och på modebloggarna.

När det kommer till asseccoarer, våga gärna lite mer än vanligt, en afton som denna. Varför inte metallgröna påfågelfjädrar i öronsnibbarna, lyxig och vit pälsboa runt halsen, eller ett dekorativt diadem med tyllkrås i håret? Detta är bara några få exempel på utsmyckning, men detaljer som dessa kan förändra hela helhetsintrycket.

De stora kedjorna satsar oftast på lite festligare julkollektioner, såhär lagom till december, och så också i år. Vero Moda och klädjätten TopShop har i sina festkollektioner för 2011 flörtat med 70-talet i form av glittriga platåklackar, prunkande pälsdetaljer och gnistrande guld. Tänk elegant, modern hippiestil, men med en fläkt av nostalgi.
Själv tänker jag skåla in det nya året i en mer konventionell, svart klänning men med ett generöst strössel av strass och pärlor i håret. Happy New Year!

Modesnackis just nu: Den största modeskaparen genom tiderna, Karl Lagerfeld, kommer vara global gästredaktör för Metro den 7 februari 2012.
Att googla: Vågade modestylisten Giovanna Battaglia tar begreppet mode till nya nivåer. Googla och inspireras!
Månadens plagg: LBD (little black dress), alltid rätt – aldrig fel.

2 comments:

  1. Så inspirerande läsning - fint språk!

    ReplyDelete
  2. Josefine27/12/11

    Är så kul med nytt i KP, och speciellt om mode, hoppas vi får se mer av dig nu i vår!

    ReplyDelete