Jun 15, 2012

LUNCH TODAY


MMMmmm Delizioso.....

Igår lagade jag den här läckra rätten, som jag även åt till lunch idag. Lax/sej gryta med fänkål och citron, serverades med ugnstekta potatis och en härlig melonsallad med fetaost och citronmeliss. Varje gång jag lagar mat, så tackar jag mig själv för att jag valde att gå på restaurangskola i tre år. Där fick jag en enorm, kreativ frihet som jag alltid kommer att ha nytta av. Mat för mig är lustfyllt, enkelt, och konstnärligt. Visst fick jag en hel del kunskapsluckor, men grundläggande behörighet fick jag med bra betyg och det är med dessa betyg som jag med all sannolikhet kommer in på min PR-utbildning till hösten. Jag ser det som att jag bara fick fördelar med restaurangutbildningen. 

Yesterday I cooked this dish, that I`ll had for lunch today as well. Salmon stew with fennel and lemon, served with own roasted potatoes on side, and a tasty melonsalad with feta cheese and  lemo herb. Delizioso! Every time I`m cooking, I`m thanking myself for the choice I did, to go to restaurant school in three years. There, I received an enormous creative freedom, that I`ll always will take with me. Food for me is simple, arty and a creative process from start to end. And even if I went to this practical (non-academic), focused high school, I will have no problem to get a place in the university because I was ambitious during these years. Ka-Ching!!

No comments:

Post a Comment