Jun 26, 2012

ÅTTONDE PUBLICERINGEN


Ännu har inte den riktiga sommarvärmen slagit till, men det lär förhoppningsvis bara vara en tidsfråga. Vi alla längtar efter att ta oss ett dopp från Rörtångens brygga, njuta av lördagssolen på Marstrands sluttande klippor, eller äta första strandglassen vid Sundhammars badplats. Även om solen inte tittar fram i dagsläget har klädbutikerna slagit upp portarna för kläder med tydlig sommarfägring. Bikinis och baddräkter i tutti-frutti färger hänger i långa rader, tillsammans med soliga bågar, pastellsaronger och minishorts i en färgrik kombo.

Under sommarmånaderna, när klimatet är mer tillåtande, brukar modekartan som regel ritas om, och så även här på västkusten. Under de varmaste dagarna kan man tom. få se den striktaste affärseliten sitta med öppen hawaii-skjorta, avslappnad beach-mundering och plastiga solglasögon på sned, med en kall öl i handen, och låten ”sommaren är kort”, i bakgrunden. Vi ladys byter gärna ut pumpsen mot kilklack, pärlorna mot bohem attiraljer och kalla pasteller till exotiska mönster. Det skall helt enkelt både synas och kännas, ända ut i sömmarna, att sommaren är här och att semestern är nalkandes.

Trender till sommaren kommer vi inte ifrån. Precis som i vår, kommer mönstrade/färgade byxor/skjorts att hålla i sig under hela sommaren. Mönstrade blombyxor, riviga leopardbrallor och knallblå skinnyjeans är mer en regel än undantag om du vill vara trendig. Ha också blommönstrat i tankarna om du köper den årliga sommarklänningen, som är ett plagg som varje sommar återkommer i butikerna. Om du vill köpa nya badkläder, våga köpa en baddräkt (istället för bikini) som flörtar med 50-talets siluett, men med ett uppdaterat mönster. När det kommer till färger tror jag stort på färgen havsblått, och att it-plagget i sommar blir den transparenta klänningen med slits.

Modesnackis: Svenska modebloggaren Elin Kling skall vara gästdesigner för amerikanska Guess

Modenyhet: H&M skall samarbeta med Margiela

Månadens plagg: Blomsterklänning



1 comment:

  1. Jag älskar dom klackarna från Zara verkligen, de är snygga i alla färger. Men jag tycker väl mest om de svarta i o för sig, verkar ju passa till allt!

    ReplyDelete