Jan 25, 2014

DAGS FÖR MITT FÖRSENADE "NYÅRSFIRANDE"



Idag tar jag igen det faktum att jag jobbade två veckor under julen, för nu är det dags för mitt försenade "nyårsfirande"i form av 40-årskalas på söder och fashion week. Som jag har preppat, längtat och laddat. Hade turen att hitta ett billigt hotellrum i Vasastan, så nu sitter jag här ensam och laddar med loungemusik, take away-mat från lokala turken och en liten flarra vitt från minibaren. Känns ju lite ensamt skall medges..är det så här alla resande affärsfolk har det 150 dagar om året? Då tycker jag synd om dom..Tur att jag har Alex och Sigges podcast som sällskap senare. 

4 comments:

  1. Hej! Du har skrivit att du är "entreprenör", varför kallar du dig det? Det verkar inte som att du står registrerad på ett enda bolag? En entreprenör är huvudsakligen en person som startar ett eller helst flera innovativa företag, du kan läsa mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Entrepren%C3%B6r.

    ReplyDelete
  2. Maria26/1/14

    Hej Anna! Du har källhänvisat till Wikipedia för att stärka din tes (att Angelica Hellgren inte skulle vara en entreprenör), varför har du gjort det? Det verkar inte som att Wikipedia stärker din tes:

    "I vidare bemärkelse används termen om en person är drivande och arbetar hårt för att nå framgång."

    "...förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter. Entreprenörskapet får någonting att ändra riktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas."

    "Vanliga drag hos entreprenörer är nyfikenhet, kreativitet, en positiv syn på arbete, självständighet, envishet, hängivenhet, optimism och visionärt tänkande."

    Du kan läsa mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Entrepren%C3%B6r

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Maria!

      Beskrivningen hos Wikipedia tar jag för givet beskriver någon som driver ett eller flera företag, eller iallafall har det som avsikt. Det tror jag även att de flesta andra gör. Gör inte du?

      Jag anser att om man ska gå ut och kalla sig själv för "entreprenör" så kräver det en stadig grund, det är inte något man kan titla sig själv bara för att det låter bra. Självinsikt är en väldigt bra egenskap(!). Entreprenörskap handlar om att skapa något som lever och växer utan dig. Det handlar om att skapa system som fortsätter växa, expandera och utvecklas utan dig.

      "En entreprenör är ett begrepp för en företagsam person, ofta i betydelsen företagsgrundare. I vidare bemärkelse används termen om en person som är drivande och arbetar hårt för att nå framgång."

      Nyckelordet här är: Företagsgrundare.

      Det bör då tolkas att en entreprenör är en person som startar företag, som i sin tur har en inkomst. För att kalla sig entreprenör ska man alltså ha mer än 1 företag som man tjänar pengar på.

      Bara för att man utför olika tjänster och är bred i sitt utbud är man inte entreprenör. Man är bara ”händig”.

      Delete
  3. Tänk vad många tolkningar det kan finnas för ett enda begrepp,Intressant !

    ReplyDelete