May 25, 2012

SJUNDE PUBLICERINGEN






Royalistisk inspiration till somriga högtider

Majmånad brukar bjuda på fler glada högtider och tillställningar, att klä upp sig på än andra månader. Studenten, studentbaler, konfirmationsfirande är bara några exempel, och folk väljer gärna att ha dop och bröllop just i Maj. Kanske beror det på att den svenska naturen då har sin floristiska höjdpunkt, och att detta ger tillfället en extra vacker och blomstrande inramning.

Att välja passande plagg till högtidliga tillfällen är alltid en utmaning, men ett bra exempel på elegant modeinspiration för festtidpunkter fanns att hitta på det kungliga dopet för prinsessan Estelle, i tisdags. Det jag såg när det gällde den kungliga och celebra högtidsgarderoben 2012 var; pudriga pasteller, romantiska spetsar, fjäderdetaljer (prinsessan Madeleines hatt), blomsterprakt, 50-talsflört (drottning Silvias peplumdetalj på jackan, dvs. volang nedtill, och kronprinsessan Maximas retrochica röda dräkt), och färgen beige (bla. kronprinsessan Mary matchade skor och väska i beige).

Både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia, hade valt blekrosa nyanser i sina dräkter, med lite romantiska broderier och spets som smakfulla detaljer, och just denna nyans spås bli sommarens it-färg, när det gäller mer snofsiga inbjudningar.
Accessoarer är lika viktigt som plagget i sig. Våga bära en coiffe i år, alltså en typ av diadem som oftast är beklätt med blommor, fjädrar, eller annan dekor. Dessa huvudbonader var mycket populära, hos gästerna på det kungliga dopet (bla. bar Sofia Hellqvist och kronprinsessan Mary dessa diadem). Du finner dessa huvudbonader till låga priser i budgetkedjan Accessorize.

Oavsett vad du väljer på majfesten i år, hoppas jag att min krönika den här gången gav dig inspiration till vad royalistiskt mode oftast är; nämligen mer vuxet feminint, men med en elegant twist. Det behöver inte heller bli så dyrt - många plagg som andas royal går att  hitta i budgetkedjorna, när du vill få till en prisvärd och stilig prinsesskreation. Mycket nöje!

Sommarens skönhetstrend: ”Loreen”-luggen

Att googla: Kronprinsessan Mary

Månadens plagg: Coiffe – det hattliknande diademet