May 22, 2014

INTERVJU MED KALUFSEN BARBERSHOP

Här kommer intervjun jag gjorde med Kalufsen Barbershop i NWT i lördags:)

Idag ser vi skepparkrans, pipskägg och polisonger på var och varannan hane, och skäggväxten tycks öka tillväxten. Nu har Karlstad fått sin alldeles egna barbershop.För knappt en månad sen öppnade salong Kalufsen Barbershop upp portarna i Karlstad – en salong med barbering som specialitet.

Det är Ida Thoresson och Micaela Ekeberg som driver salongen och båda är utbildade och vill föra barberartraditionen vidare.
-          Barbering kan nästan liknas vid en ansiktsbehandling. Varma handdukar, oljor och ansiktsmassage gör det till en avkopplande upplevelse och just den här behandlingen har ju bara männen monopol på, säger Ida Thoresson.
Skägg har ju varit inne länge, men vad ser vi för trender inom skäggvärlden?
-          Skogshuggarskägget är på väg bort, alltså det här vildvuxna skägget. Nu är det slätrakning och mer stylat skägg som är inne, men vi försöker alltid lyfta vad som passar personen och ta hänsyn till ansiktsform. En internationell trend som inte kommit hit än är lockade mustacher. Det är hur stort som helst på instagram och säkert bara en tidsfråga innan det slår i Sverige, säger Micaela Ekeberg.
Så hur går en behandling till?
-          Vi börjar med att lägga en varm och fuktig handduk på ansiktet för att öppna upp porerna. Nästa steg är olja i ansiktet för att mjuka upp ytterligare och sen är det dags för själva rakningen som görs med en vass rakkniv och en turkisk raktvål. Jag tittar på växtriktningar och börjar raka i flera omgångar. Efter det är det ansiktsmassage, oljor och proceduren avslutas med en kall handduk för att stänga porerna, säger Ida.
Hur är det med färgat skägg? Kommer vi se slingade skägg i framtiden?
-          Många frågar om färg och är allmänt nyfikna. Vissa har kanske blandade nyanser och vill jämna till men det är svårt eftersom det växer ut så snabbt.

Quickfix för dig som vill sköta skägget själv:

-          Håll kåll på linjerna
-          Köp en bra olja för att vårda och kontrollera skägget.
-          Tänk på att du kan forma  skägget med styling.
-          Använd en vass rakhyvel.

No comments:

Post a Comment