Feb 1, 2012

TREDJE PUBLICERINGEN



Det är redan februari, julen känns avlägsen, men vintern gav sig äntligen till känna härom veckan. Tiden mellan januari och april ställer krav på oss nordbor, när det kommer till klädsel. Vädret är lika oförutsägbart som Lady Gagas fantasifulla outfits, och många av er åker kanske på skidresa v. 7, 8 eller 9 för en välbehövlig dos av vintersport i fjällbacken.

Men vad ska man egentligen ha på sig i pisten? En snygg outfit ger definitivt en kick i rätt riktning när det kommer till skidåkning och afterski. Rätt passform, färg och siluett i all ära, funktionen är ändå det allra viktigaste. Lager-på-lager-principen är det som gäller här, gärna med ylle som basmaterial. Kända, bra märken till valet av skidkläder med tillbehör, är Helly Hansen, Peak Performance, Adidas och Poc. Om du vill ha säsongsfärger på skidstassen, satsa på grön, orange eller blå neonfärg så du syns när du svänger mellan pistarna.

Gör du som jag och lägger skidorna på hyllan i år, och satsar mer på inomhusträning på till exempel Friskis&Svettis, finns det många snygga träningskläder i butikerna. Adidas by Stella McCartney är en snygg och prisvärd linje, i mjuka och bekväma material. Även American Apparel, Casall och Puma har fina plagg. Träningstilen är också något man kan låna drag av i sin lite mer vardagliga outfit – varför inte pimpa upp jeanslooken med en adidasjacka i retro modell, eller ett par snygga sportsneakers?

Oavsett vilken träningsform du väljer kommer du garanterat hitta något tilltalande i butikerna till alla tänkbara sporttillfällen. Kanske det här var lite inspiration på vägen.

Vinterns modesnackis: ”Fresh Fish” modemässa i Göteborg i Mars.

Att googla: Franska Vogueprofilen Emmanuelle Alt vet hur man klär sig snyggt i svart.

Månadens plagg: MoonBoots


No comments:

Post a Comment