Sep 11, 2012

FILMEN DINNER RUSH


Vill du se hur det ser ut bakom kulisserna på en restaurang? Se Dinner Rush. Ibland blir jag själv nostalgisk, för jag har trots allt stått många timmar i restaurangkök, och därför är det roligt att se filmer, och program som skildrar den stressiga (restaurang) verkligheten. Den här filmen är riktigt inspirerande. Kockarna som filmen handlar om, leker respektlöst med alkohol, vanilj, frukter, och pasta, i sina skapelser. Vad säger ni om hummer med champagnesås, vaniljbönor och färsk pasta? Man kan riktigt ta på miljön, som är respektlös, stressig, svettig, och adrenalinframkallande. Man gör matkonstverk på tre minuter, och måste leverera lika bra, varje minut, i flera timmar. Efter ett pass i ett restaurangkök, går man på högvarv i timmar. Man vänder på dygnet, och livet blir helt crazy - inga rutiner. Dag blir natt, middag kl. 23, och sömn kl. 02.00. Är glad att jag tog en annan riktning i livet, men samtidigt finns matkunskaperna, och minnena, i ryggmärgen. För alltid. 

Want to see what it looks like behind the scenes at a restaurant? See the movie, Dinner Rush. Sometimes I get nostalgic, because I have after all, been hours in a restaurant kitchen, so it is fun to see movies, and programs that capture the stressful (restaurant) reality. This movie is really inspiring. The chefs that the film is about, playing disrespectful with alcohol, vanilla, fruit, and pasta in their creations. How about lobster with champagne sauce, vanilla beans and fresh pasta? You can feel the environment in the movie, which is disrespectful, stressful, sweaty, and adrenaline inducing. You make food creations in three minutes, and must deliver tip top, every minute for several hours. After a shift in a restaurant, you go into high gear for hours. It turns on the day, and life becomes completely crazy - no routines. Day becomes night, dinner at. 11 pm, and sleep at. 2:00 am. I'm glad I took a different direction in life, but the knowledge about food, will always be there. Forever.


No comments:

Post a Comment