Sep 10, 2011

MY SPECIALTY PASTA À LA FUNGHI (MUSHROOMS)

Denna lördagen gjorde jag min specialitè: Pasta med champinjoner, bacon och färsk timjan.

This saturday I made my specialty: Pasta with mushrooms, bacon and fresh thyme.


Ingredienser: champinjoner, timjan, bacon, cocktailtomater, vitlök, olivolja med citronsmak, grädde, salt, peppar och chiliflingor. Serveras med nyriven parmesanost, färsk timjan och med tagliatelle pasta.

Ingredients: mushrooms, thyme, bacon, cherry tomatoes, garlic, olive oil (lemon flavored), cream, salt, pepper and chili flakes. Serve with freshly grated parmesan cheese, fresh thyme and tagliatelle pasta. 


Fräs champinjoner, tomater, hackad timjan och bacon i olivolja med citronsmak.Om du inte har just den olivoljan går det bra att ta vanlig olivolja, men tillsätt då 3 matskedar citronjuice. När allt börjat få färg, tillsätt salt, peppar, chiliflingor och grädde. Koka i 10 minuter. Häll över såsen på färsk, nykokt tagliatelle. Strö över klippt timjan och parmesanost. Voila, nu har du världens godaste lördagspasta!! Enjoy!

Fry mushrooms, tomatoes, chopped thyme and bacon in olive oil with lemontaste. If you dont have that olive oil, do not hesitate to take regular olive oil, but add 3 tablespoons of lemon juice instead. When everything starts to brown, add salt, pepper, chili flakes and cream. Boil for 10 minutes. Pour the sauce on fresh, freshly cooked tagliatelle. Sprinkle on top with chopped thyme and parmesan cheese. Voila, now you have the world's tastiest saturdaypasta! Enjoy!

Drick med ett lätt rödvin eller citronvatten :-)

Drink with a light red wine or
lemon water :-) 

No comments:

Post a Comment