Här kommer intervjun jag gjorde med Kalufsen Barbershop i NWT i lördags:)
Idag ser vi
skepparkrans, pipskägg och polisonger på var och varannan hane, och skäggväxten
tycks öka tillväxten. Nu har Karlstad fått sin alldeles egna barbershop.För
knappt en månad sen öppnade salong Kalufsen Barbershop upp portarna i Karlstad
– en salong med barbering som specialitet.
Det är Ida Thoresson och Micaela Ekeberg som driver salongen och båda är
utbildade och vill föra barberartraditionen vidare.
- Barbering
kan nästan liknas vid en ansiktsbehandling. Varma handdukar, oljor och ansiktsmassage
gör det till en avkopplande upplevelse och just den här behandlingen har ju
bara männen monopol på, säger Ida Thoresson.
Skägg har ju varit inne länge, men vad ser vi för trender inom
skäggvärlden?
- Skogshuggarskägget
är på väg bort, alltså det här vildvuxna skägget. Nu är det slätrakning och mer
stylat skägg som är inne, men vi försöker alltid lyfta vad som passar personen
och ta hänsyn till ansiktsform. En internationell trend som inte kommit hit än
är lockade mustacher. Det är hur stort som helst på instagram och säkert bara
en tidsfråga innan det slår i Sverige, säger Micaela Ekeberg.
Så hur går en behandling till?
- Vi
börjar med att lägga en varm och fuktig handduk på ansiktet för att öppna upp
porerna. Nästa steg är olja i ansiktet för att mjuka upp ytterligare och sen är
det dags för själva rakningen som görs med en vass rakkniv och en turkisk
raktvål. Jag tittar på växtriktningar och börjar raka i flera omgångar. Efter
det är det ansiktsmassage, oljor och proceduren avslutas med en kall handduk
för att stänga porerna, säger Ida.
Hur är det med färgat skägg? Kommer vi se slingade skägg i framtiden?
- Många
frågar om färg och är allmänt nyfikna. Vissa har kanske blandade nyanser och
vill jämna till men det är svårt eftersom det växer ut så snabbt.
Quickfix för dig som vill sköta skägget själv:
- Håll
kåll på linjerna
- Köp
en bra olja för att vårda och kontrollera skägget.
- Tänk
på att du kan forma skägget med styling.
- Använd
en vass rakhyvel.
No comments:
Post a Comment